Monday, December 31, 2012

Resipi Gulai Sardin :)

Assalamualaikum..

Tetiba je nak share resipi ni.Dok borak dengan abang tadi terus terliur je bila cakap pasal gulai sardin.So,Eira nak share la dengan korang.Selalunya kita makan sardin warna Merah kan.But yang ni warna Kuning.Eira tahu pun dari Mak Sedara from Seremban.Dia yang kenalkan.So,,kepada korang korang semua.SELAMAT MENCUBA!!



Bahan-bahan ( 1tin besar, 4orang makan )

  • 1 tin besar sardin
  • santan (sebelah kelapa, jangan terlalu pekat)
  • 2 batang serai
  • 8-10biji cili api ( ikut pedas)
  • kentang (kalau suka)
  • sebiji limau nipis
  • 2keping asam gelugor, nisan sikit
  • kunyit 1inci


Cara-cara

  1. asingkan ikan sardin dan sosnya.
  2. jerang santan+asam keping+nisan+kentang, kacau jangan sampai naik kepala.
  3. dah didih, masuk kunyit+cili api yang diblend, + serai yang diketuk dan kuah sardin. boleh masuk garam dan perasa sekali.
  4. kacau hingga mendidih, bolehlah masukkan ikannya dan perah asam limau nipis untuk kurangkan bau ikan dan menambah sedapkan gulai
  5. sedia dihidangkan


THANKS READINGS ! DON'T FORGET BE MY FOLLOWER YEAH :)

1 comments:

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/